PROGRAM

Välkommen till Digikult 27-29 maj, 2020!

Nytt för 2020 är att konferensen tar plats på Lisebergsteatern i Göteborg och datumen är 27-29 maj. Liksom förra gången kommer även valbara workshops erbjudas för dig som fördjupa dig i olika spår som rör digitalt kulturarv.

Under konferensen 2020 bjuder Digikult på det mesta av det bästa när det kommer till både svenska och internationella gäster med olika perspektiv på digitalt kulturarv. Bland annat kommer vi få besök av Zooniverse från USA som ger exempel på medborgarforskning, V & A Dundee från Skottland kommer att prata om storytelling, engagemangsskapande och involvering, Wellcome Collection från England delar med sig av innehållsstrategier för digitala medier och Statens Museum for Kunst i Köpenhamn och Europeana berättar om sitt arbete med digitalisering och värdet av öppna data.

Andra tematiska spår är medie- och informationskunnighet, gamification, kulturmiljö och olika typer av användarupplevelser. I vanlig ordning kommer vi också att belysa olika digitala tillämpningar, förmedling och upplevelser från olika fält inom arkiv-, bibliotek- och museisektorerna.

Årets upplägg

Onsdag 27 maj, konferensen inleds vid lunch, Lisebergsteatern
Torsdag 28 maj, konferens på Lisebergsteatern
Fredag 29 maj, workshops, Gothia Towers

Anmäl dig här

Klicka här för att anmäla dig.

Karta till Lisebergsteatern

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/nyheterv/vastarvet/digikult.se/wp-includes/functions.php on line 3658